Най-доброто средство срещу махмурлук е въздържанието от алкохол.  Новогодишната нощ обаче

...
Най-доброто средство срещу махмурлук е въздържанието от алкохол.  Новогодишната нощ обаче
Коментари Харесай

Как да се справим с махмурлука?

Най-доброто средство против махмурлук е въздържанието от алкохол.  Новогодишната нощ обаче надали е най-подходящото време да страним от чашката. Посрещането на настъпващата година непроменяемо е придружено от забавление и повдигане на тостове. Нерядко обаче обърнатите напитки идват допълнително на празнуващите. Все отново, с цел да не посрещнем Новата година с тежък махмурлук, интернационалните специалисти оферират няколко бързи и лесни средства за справяне с последствията от празничното невъздържание с чашката.

Състоянието, известно като махмурлук, е резултат от обезводняване, породено от несъразмерна приложимост на алкохол. Прекаляването с напитките може да докара и до електролитен дисбаланс, който съгласно някои изследвания играе скромна роля в това какъв брой е неприятен махмурлукът. Как най-бързо и елементарно да се оправим с последствията от обръщането на повече чашки, без да ни се постанова да посягаме непосредствено към аспирина?

Течности

За сполучливо справяне с махмурлука е извънредно значимо да се одобряват повече течности, по опция съдържащи електролити - минерална вода, кокосова вода, спортни питиета. 

Сън

Сънят остава едно от най-хубавите възстановителни средства. Докато човек спи, органите му получават опцията да " отдъхнат " и да се възстановят. При махмурлук черният дроб се труди крепко, с цел да разгради алкохола, и сънят подкрепя естественото му излекуване.

Джинджифил

Джинджифилът е чудесно средство против съпътстващите махмурлука гадене и повръщане. За задачата специалистите предлагат чай с късче свеж джинджифил. 

Потене

Изпотяването посредством подготовка или гореща вана оказва помощ на лимфната система да се освободи от токсините в тялото. Бъдете деликатни със сауната обаче, защото несъразмерното потене може да ви обезводни още повече и да намали кръвното налягане. 

Фруктоза 

Фруктозата спомага да се форсира метаболизмът на алкохола. За да си я набавите, хапвайте плодове, предлагат експертите. 

Как да подходим към другите етапи на празника?

    

На сутринта хапнете яйца

Яйцата са изключително ефикасно средство против препиване. Това им свойство се дължи на високите равнища на съдържащата се в тях аминокиселина цистеин. Цистеинът противодейства на токсичните резултати на ацеталдехида - химикал, пораждащ главоболие, гадене и други неприятни чувства от прекаляването с чашката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР